Paletlerin Tarihi


Paletler ekonomimizin tarihinde önemli bir rol oynamaktadır. 20. yüzyılın başından bu yana paletler, nakliye için evrensel makinede uygun ve uygun fiyatlı bir dişli görevi görmüştür.

Ürünleri nakletmek, depolamak ve sergilemek için kullanılan paletler, bazı önemli roller oynar ve uygun şekilde kullanıldığında operasyonun güvenliğini ve verimliliğini artırabilir.

Günümüzün paletleri, muazzam ağırlıklara dayanacak şekilde ve forklift ile kamyonlar, gemiler ve uçakların içinde ve dışında kaldırılabilecek şekilde tasarlanmıştır. Paletler olmadan, küresel ekonominin bugün olduğu kadar güçlü olup olmayacağı belirsizdir.

Ahşap Paletin Doğuşu

Paletler ve kızaklar, dünya çapındaki şantiyelerde yaygındır - aynı zamanda el ele giderler. Peki, neden ve nasıl bir depo elyafı haline geldiklerini hiç düşündünüz mü?

Paletlerin ortaya çıkmasından önce, malları taşımak, depolamak ve taşımak için tahta sandıklar, kutular, variller ve fıçılar kullanılıyordu. Bazen kızaklar da kullanıldı. 1920'lerin başlarında, modern forklift icat edildikten kısa bir süre sonra, kızaklar paletlere dönüşerek malların toplanma, depolanma ve korunma biçiminde devrim yarattı.

Ürünün oturabileceği bir platform ve altında forkliftin tırnaklarını kolayca yerleştirebilecek bir alan oluşturmak için tahtalar kirişlere tutturuldu. 1925'te tasarıma alt tahtalar eklendi. Bu ilave, malların olağanüstü hız ve çok yönlülükle taşınmasına, depolanmasına ve istiflenmesine izin veren istifleme konseptine yol açtı.

Dünyadaki her deponun mallarını depolamak ve yüklemek için bu basit ahşap yapılara güvenmeye başlaması çok uzun sürmedi. Teknoloji ve yenilik sayesinde günümüzün kızakları ve paletleri daha hafif, daha güçlü ve daha çok yönlüdür.

Savaş Zamanında Paletler

Palet gelişimi, 1940'larda 4 yollu giriş ve alternatif malzeme paletlerinin geliştirilmesiyle daha da gelişti. Seri üretim zamanına denk gelen paletlerin popülaritesi 2. Dünya Savaşı sırasında fırladı. Bu süre zarfında, nakliye ve nakliye kolaylığı için müttefik ülkeler arasında evrensel 120x120 cm standart boyutta bir palet kuruldu. Palet ve forkliftin kullanımı ABD askeri lojistik stratejisinin önemli bir bileşeni olacaktı.

Paletler, savaşta ağır mal ve silahların toplu üretim ve sevkiyatını sağlamanın yanı sıra, Kuzey Amerika'da binlerce küçük ve orta ölçekli işletme tarafından kullanıldı. 1941'de ABD için savaş başladığında, 25.000 forklift kamyonunun kullanımda olduğu tahmin ediliyordu. Buna bağlı olarak palet üretimi de henüz geliştirme aşamasındaydı. Paletlere olan talep ancak forkliftlerin yaygınlaşmasıyla artabildi. 2. Dünya Savaşı sırasında olan buydu.

1968'de, birkaç büyük Kanadalı bakkaliye şirketinin dağıtım yöneticileri standart bir palet oluşturmak üzere bir araya geldi. Sonuç dünyada en çok kullanılan palet çeşitlerinden biri olarak bilinen 100x120 cm ahşap palet üretildi.

Bu standart palet en yaygın palet haline geldi. 1977'de, Kanada tüketici ürünleri endüstrisi için verimli bir değişim sistemi dahil olmak üzere düşük maliyetli, rekabetçi palet hizmetleri sağlamak için Kanada Palet Konseyi (CPC) kuruldu. CPC, dolaşımdaki yaklaşık yedi milyon farklı turuncu palete sahip olan ve takas eden 1000'den fazla üyesi olan, kar amacı gütmeyen bir kuruluştur. CPC'nin tescilli ticari markaları olan ayırt edici turuncu şerit ve logo fark edilebilir.

Bugünün Palet Endüstrisi

Bugün dünyanın her yerinde yılda yüz milyonlarca palet üretilmekte ve kullanılmaktadır.

Günümüzde çoğu palet ahşaptır; ancak plastik, metal, kağıt ve alüminyum gibi geri dönüştürülmüş malzemelerden de palet yapılabilir. Ayrıca müşterinin isteğine özel boyutlarda palet üretimi de yapılmaktadır. Biz de Paletci.com.tr olarak her türlü boyutta ahşap palet üretimi, ahşap palet alım-satım, ikinci el ahşap palet alım-satım hizmeti veriyoruz: 0 (532) 679 05 01

Paletler hakkında her türlü sorularınız için veya palet almak ve palet satmak için hemen firma yetkililerimizle iletişime geçebilirsiniz: 0 (532) 679 05 01

  • görüntülenme 564 Görüntüleme
  • tarih 07-10-2020
paletçi

Paletci.com.tr

Her çeşit palet alınır-satılır. İhtiyacınıza göre özel boyutlarda palet üretimi yapılır. Yaşam alanınızı isteğinize göre yeniden tasarlamanız için istenilen boyutlarda palet tasarımları yapabiliriz.

İletişim: 0 (532) 679 05 01 - (Eposta: iletisimpaletci.com.tr)